Sylvia & Pieter

Ontdek hun verhaal

Sylvia & Pieter

Voor Pieter & Sylvia’s huwelijk trok ik naar Nederland, enkele maanden voorheen hadden we al eens afgesproken in een leuk koffiezaakje in Rotterdam om kennis te maken. De reportage begon met de first look in de tuin, onder de mooie bloesems. Na een korte lunch gingen we naar het centrum van Leiden. 

Pieter & Sylvia wilden graag met de fotoshoot beginnen in de stad waar ze elkaar hebben leren kennen in hun studententijd. We fotografeerden in de gezellige steegjes en op de bekende brugjes. Daarna gingen we alvast naar het de feestlocatie waar we ook nog enkele foto’s maakten. 

Bij Brasserie Buitenhuis vond de ceremonie plaats, voor mij altijd een van de leukste momenten van de dag. Het is altijd fijn om die oprechte en spontane momenten te vangen op beeld. 

Waar in België de bruidstaart altijd ’s avonds na het diner en voor het dansfeest wordt aangesneden, gebeurt dit in Nederland net veel vroeger : eerder als vier-uurtje tijdens de receptie. Een van de kinderen op de trouw kon echter niet wachten en had al eens met zijn vinger geproefd! 😉 

Tijdens het diner hadden Pieter & Sylvia een leuk concept bedacht. Er waren geen vaste plaatsen en na elke gang moest iedereen eens ergens anders gaan zitten om er voor te zorgen dat mensen elkaar leerden kennen en dat het bruidspaar ook bij meerdere mensen aan tafel konden zitten. 

In de namiddag was er redelijk wat bewolking komen opzetten, maar tijdens het avondfeest zag ik plots dat de zon er toch probeerde door te komen. Ik ben Pieter & Sylvia heel snel gaan halen en we hebben hooguit 5 geshoot, maar wat een mooie beelden heeft dit opgeleverd! Heel blij dat we toch even naar buiten gegaan zijn! 😉

Meestal zijn we van trouwfeesten gewoon dat in de loop van de avond de gasten naar huis beginnen gaan en het bruidspaar vaak tot het laatste blijft. Bij Pieter & Sylvia was dit anders. Bij hun eindigde het trouwfeest met hun vertrek. Alle gasten kregen sterrenstokjes en vormden een erehaag voor het bruidspaar, zij liepen door de erehaag en kregen niets dan gejuich en geklap te horen. Op het einde stond de taxi voor hen klaar om hen naar hun hotel te brengen, om de volgende dag op huwelijksreis te vertrekken. 

Wil jij ook graag jouw herinneringen laten vastleggen?