Het eerste blogbericht!

December 7, 2017

In mijn eerste post laat ik jullie een beetje zien wie ik ben en wat je kan verwachten op deze blog! Zoals je al hebt kunnen zien in de beschrijving hou ik mij eigenlijk vooral bezig met drie dingen : fotografie, make-up en haar. 

 


Fotografie

 

Mijn tocht doorheen de prachtige wereld van de fotografie begon op de Kunstschool in Genk als 15-jarig meisje. Ik kocht mijn eerste 'grote toestel', een canon 400D, en begon te fotograferen. In de eerste jaren was dit vooral de technische kant van een camera leren kennen, binnen mijn eigen leefwereld. Ik studeerde af in het secundair en maakte een eindwerk rond tattoo's. 

Na het secundair wilde ik graag verder studeren binnen fotografie. Ik kwam bij de MAD-faculty (nu LUCA school of arts) terecht en hierom draaide mijn leven de komende vier jaar. Fotografie kreeg hier een heel andere betekenis. Zoveel informatie, zoveel nieuwe technieken, en misschien wel het belangrijkste : het verhaal achter je beeld. Op dit moment ging ik in mijn vrije tijd altijd naar hardcore shows, en daar begon ik ook te fotograferen. In het begin bleven dit gewone concertfoto's, maar na een tijdje ging dit verder. Ik besloot om voor mijn bachelor proef dieper in te gaan op deze subcultuur. Dit resulteerde uiteindelijk in een scriptie, een boek en gelijknamige documentaire 'Hearts & Minds'. Het was niet meer gewoon foto's maken, het was echt 'een verhaal vertellen' geworden. 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Na mijn bachelor heb ik ook mijn master in de fotografie behaald. Hiervoor maakte ik het werk 'The True Hearted', opnieuw fotografie gecombineerd met bewegend beeld. Ik bracht ongelooflijk gepassioneerde mensen in beeld, ieder in zijn wereld. In dit jaar verdiepte ik mij ook erg in andere gebruiken van licht binnen (portret)fotografie. Ik kon al goed met natuurlijk licht om, maar wilde ook experimenteren met het idee 'wat als er geen natuurlijk licht is?'. Zo ging ik in het donkerste van de nacht portretten maken, met bij onderstaande foto bijvoorbeeld enkel een kleine externe flits. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uiteindelijk studeerde ik af met een master expo in het knappe mijngebouw van Waterschei. 

 

En toen kwam het moment : van een studie naar werk. Laat ons zeggen : absoluut niet gemakkelijk. Ik begon part-time te werken bij de Vans Store in Hasselt, een superfijne eerste werkervaring met top collega's. Hiernaast startte ik als zelfstandig fotograaf in bijberoep. Natuurlijk is alle begin moeilijk. Ik ben begonnen met portretten en fotografeerde mijn eerste huwelijksreportage. Nu, ongeveer drie jaar later, bestaat mijn werk voor 80% uit huwelijken. Ik heb er mijn eigen stijl in gestoken en mijn weg erin gevonden, en ik vind het superleuk om te doen! Ik gebruik mijn technische kennis en ervaring van al die jaren, en zal nooit het belang van een verhaal achter een beeld vergeten. Fotografie is voor mij verhalen vertellen en zorgen voor mooie herinneringen die eeuwig bewaard blijven. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Naast mijn werk als fotograaf probeer ik doorheen de drukte ook altijd tijd te maken voor vrij werk. Hierin keer ik (bijna) altijd terug naar portretfotografie en de natuur, vaak nog een combinatie van de twee. Mijn vrij werk is meestal iets donkerder van sfeer dan bijvoorbeeld mijn huwelijksreportages, maar zulke variaties zijn net leuk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visagie

 

Hoewel fotografie mijn grootste passie is, had ik toch nog een hongertje om bij te leren. Ik wilde nog iets bijleren dat bij fotografie kon passen, en daarbij kwam ik uit op een cursus visagie. Ik volgde de basis en gevorderde cursus aan de Wellness Academie in Hasselt. Enorm veel bijgeleerd, en nu gebruik ik het op verschillende manieren in combinatie met fotografie : make-up voor een fotoshoot, bruidsmake-up, ...
Vaak ben ik bij een huwelijk naast fotograaf dan ook de make-up artist. Klinkt even veel bij elkaar maar mensen vinden het eigenlijk net super. Ze kunnen voor meerdere dingen bij één persoon terecht, en aangezien een fotograaf de hele dag een koppel op de voet volgt is ook de make-up artist de hele dag dichtbij en kan de make-up snel bijgewerkt worden indien nodig. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In mijn vrije tijd gebruik ik make-up dan weer eerder om aparte looks te creëren, op anderen maar ook vaak op mezelf. Dit is gewoon soms lekker me-time :). Binnenkort maak ik een post over mijn twee make-up looks voor mijn examen aan de Wellness Academie, hou de pagina dus zeker in het oog :). 

 

 

Haar


Toen ik bezig was met mijn visagie opleidingen aan de Wellness Academie, keek ik uit nieuwsgierigheid wel eens het kapperslokaal binnen. En ja hoor, ook die opleiding ben ik gaan volgen. Het liefste ben ik bezig met styling, opsteken en vlechten. Bij het onderdeel make-up en haar kun je meer realisaties zien!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zo, ik ga dit eerste blogbericht afronden. Laat zeker weten in de comments wat jullie ervan vinden, en vertel gerust ook over jullie passie(s)! 

Tot snel!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

December 25, 2017

December 7, 2017

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Volg
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon

BEELD.SCHOON   •   info@beeld-schoon.com   •   0478 09 30 67   •   Limburg, BE